επιχειρήσεις

επιχειρήσεις

 • Ο Δήμος Αθηναίων και οι πληττόμενες από την πανδημία επιχειρήσεις της πόλης

  Σε θέμα που τέθηκε από την αντιπολίτευση στο δημοτικό συμβούλιο της Δευτέρας 15/2, σχετικά με μέτρα που χρειάζεται να πάρει ο Δήμος Αθηναίων προκειμένου να στηρίξει τις μικρομεσαίες κυρίως επιχειρήσεις της Αθήνας ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Αθηναίων Βασίλης Κορομάντζος.

  Ο κ. Κορομάντζος επισήμανε προς την αντιπολίτευση, που ζητά διαγραφή χρεών, ότι οι επιχειρήσεις που έχουν “χτυπηθεί” από τον κορονοϊό θα έχουν την ευκαιρία, μέσα από τον συγκεκριμένο νόμο που ψηφίστηκε για αυτόν τον σκοπό, όταν τελειώσει η κρίση να μπορέσουν να πληρώσουν τις οφειλές τους χωρίς πρόστιμα και προσαυξήσεις και με πολλές δόσεις.
  Από την πλευρά του ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης μιλώντας στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στο θέμα που είχε να κάνει με τις επιπτώσεις της πανδημίας στην οικονομική δραστηριότητα της πόλης αναφέρθηκε στο πρόγραμμα των 40 εκατ. ευρώ που υλοποιεί ο δήμος για την στήριξη των επιχειρήσεων και της επιχειρηματικότητας.

  “Στόχος μας είναι να μην σταματήσει η οικονομική λειτουργία της πόλης” δήλωσε ο κ. Μπακογιάννης υπογραμμίζοντας ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση στην Ελλάδα δεν έχει τις ελευθερίες και τους πόρους προκειμένου να μπορεί να λαμβάνει αποφάσεις κεντρικής πολιτικής. Ωστόσο ο δήμαρχος Αθηναίων τόνισε ότι η Δημοτική Αρχή εκτελεί πρόγραμμα για την στήριξη της οικονομικής δραστηριότητας της πρωτεύουσας καθώς πρέπει να μπουν οι προϋποθέσεις ανάπτυξης για το μέλλον.

  Μάλιστα ο κ. Μπακογιάννης πρόσθεσε ότι δεν σκοπεύει ως δήμαρχος να επικαλείται την κρίση ως άλλοθι και να χαθεί αλλη μια δεκαετία για την Αθήνα. Τέλος ο γενικός γραμματέας του Δήμου Αθηναίων, Αλέξανδρος Τσιατσιάμης δήλωσε ότι ο δήμος μέχρι τώρα από την κρίση έχει ταμειακό έλλειμμα 17 εκατ. ευρώ αλλά ο σκοπός του είναι να κρατήσει την πόλη και τον δήμο όρθιους.

 • Το ΙΟΝΙΟ - ένα εστιατόριο με ιστορία 39 χρόνων

  Στο εστιατόριο «Το Ιόνιο» πάμε κάποιες φορές όχι για να κάτσουμε με τις ώρες, αλλά για να φάμε ένα φαϊ στα γρήγορα ή να το πάρουμε πακέτο και να φύγουμε. Βρίσκεται στην διασταύρωση της Σεπολίων με την Αγίας Σοφίας, και βλέπει το πίσω μέρος της εκκλησίας του Οσίου Μελετίου.

 • Ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών ζητά την υπαγωγή των καταστημάτων στο ευνοϊκό καθεστώς τουριστικών επιχειρήσεων

  Την υπαγωγή των εμπορικών καταστημάτων στις τουριστικές περιοχές της χώρας, στο ευνοϊκό καθεστώς που ισχύει για τις τουριστικές επιχειρήσεις ζητά ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών.

 • Έκλεισε και ο ΚΩΤΣΟΒΟΛΟΣ στην Δυρραχίου

  Το κατάστημα ΚΩΤΣΟΒΟΛΟΣ στα Σεπόλια έκλεισε οριστικά εδώ και αρκετές μέρες. Το κατάστημα που βρίσκονταν επάνω στην Δυρραχίου εξυπηρετούσε τους Σεπολιώτες για πολλά χρόνια, αλλά τώρα πλέον στην πρόσοψή του υπάρχει η επιγραφή ότι οι πελάτες του θα εξυπηρετούνται από το νέο κατάστημα στην Πατησίων!

 • Leroy Merlin θα γίνει τελικά στο πρώην εργοστάσιο Μουζάκη στον Κηφισό

  Τελικά, όπως διαβάσαμε στο καλά ενημερωμένο για επιχειρηματικά θέματα capital.gr, το οικόπεδο της πρώην κλωστουφαντουργίας Μουζάκη στον Κηφισό, στο ύψος της Ακαδημίας Πλάτωνος, προορίζεται για κατασκευή καταστήματος της Leroy Merlin.

 • Το συμβούλιο της 4ης δημοτικής κοινότητας εισηγείται για τα περίπτερα στα Σεπόλια

  Την διατήρηση των περιπτέρων στην Δυρραχίου 62 και στην πλατεία Αγίου Μελετίου αποφάσισε να εισηγηθεί προς τον Δήμο Αθηναίων, το συμβούλιο της 4ης δημοτικής κοινότητας στην συνεδρίασή του της 16ης Μαΐου.

 • Το ψαράδικο της κυρα - Μαρίας στον Άγιο Μελέτη: 100 χρόνια ζωής

  Πριν λίγες μέρες επισκέφθηκα την μίνι ψαραγορά των Σεπολίων στον Άγιο Μελέτη και πήγα στο μαγαζί που συνήθως πηγαίνω για φρέσκα ψάρια, χωρίς ποτέ να έχω δυσαρεστηθεί για τις αγορές μου.

 • Οριστικό τέλος ή αλλαγή σχεδίων για το Εμπορικό Κέντρο στην Ακαδημία Πλάτωνος;

  Έγινε γνωστό στις αρχές Δεκεμβρίου ότι η Artume που κατείχε το οικόπεδο στην Κηφισού, στην περιοχή της Ακαδημίας Πλάτωνος και στο οποίο επρόκειτο να κατασκευαστεί το εμπορικό κέντρο «Academy Gardens, το μεταβίβασε στην αμερικάνικη επενδυτική Hines.

 • Δήμος Αθήνας κατά πλειοψηφία: ΝΑΙ στο mall στην Ακαδημία Πλάτωνος

  Συζητήθηκε τελικά την Πέμπτη 3 Μαΐου στο δημοτικό συμβούλιο της Αθήνας το θέμα της ανέγερσης του mall στην Ακαδημία Πλάτωνος και η πλειοψηφία του δημοτικού συμβουλίου στάθηκε κατ' ουσίαν υπέρ της ανέγερσης.

 • Συγκέντρωση ενάντια στην ανέγερση του mall στην Ακαδημία Πλάτωνος

  Την ημέρα και ώρα που θα συζητείται στο δημοτικό συμβούλιο το θέμα της ανέγερσης του περιβόητου Academy Gardens, το «συντονιστικό για την αναβάθμιση των περιοχών μας ενάντια στο mall στην Ακαδημία Πλάτωνος» καλεί σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Δημαρχείο.

 • Θα γίνει τελικά συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο για το «Academy Gardens»

  Μετά την συγκέντρωση υπογραφών και την υποβολή αιτήματος από κατοίκους της περιοχής, προγραμματίστηκε τελικά η συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο της Αθήνας για την Πέμπτη 3 Μαϊου σχετικά με την ανέγερση του τεράστιου εμπορικού κέντρου της Artume στην Ακαδημία Πλάτωνος και την στάση που θα κρατήσει το δημοτικό συμβούλιο.

 • Ποιά είναι τα ανοιχτά περίπτερα στα Σεπόλια που καταργούνται;

  Σύμφωνα με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου της Αθήνας, στην 8η συνεδρίασή του της 2ας Απριλίου 2018, πολλές θέσεις περιπτέρων σε ολόκληρη την Αθήνα καταργούνται. Οι περισσότερες εξ αυτών αφορούν σε αποξηλωμένα ή κλειστά περίπτερα αλλά υπάρχουν και λειτουργούντα που οδηγούνται στο κλείσιμο.

 • Από την συγκέντρωση της 25/2 ενάντια στο mall της Κηφισού

  «Αυτό το mall δεν θα γίνει και δεν θα γίνει γιατί εμείς δεν θα το αφήσουμε να γίνει, γιατί δεν μπορούμε να επιτρέψουμε κι άλλη καταστροφή στις ζωές μας, σε μικρές επιχειρήσεις στα Σεπόλια, στο Μπουρνάζι, στο Περιστέρι και άλλες τοπικές αγορές. Γιατί δεν θέλουμε ανάπτυξη με ανακυκλώσιμους εργαζόμενους, δούλους, απλήρωτους».

 • Ενάντια στην ανέγερση του Academy Gardens οι δήμοι της Δυτικής Αθήνας

  Συνάντηση που οργάνωσε ο Αναπτυξιακός Σύνδεσμος Δυτικής Αθήνας με συμμετοχή όλων των δημάρχων ή αντιδημάρχων, αλλά και εκπροσώπων του εμπορικού κόσμου, με θέμα την ανέγερση του mall στον Κηφισό, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 21/2 στο ΚΥΒΕ Περιστερίου.

 • Και η Ένωση Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Περιστερίου λέει ΟΧΙ στο mall

  Την αντίθεσή της στη δημιουργία Mall στην συμβολή της Λένορμαν και Κηφισού της πολυεθνικής «ARTUME-BLACKROCΚ» εκφράζει η Ένωση ΕΒΕ Περιστερίου.

 • Και ο Δήμος Περιστερίου ενάντια στην κατασκευή Εμπορικού Κέντρου στην Ακαδημία Πλάτωνος

  Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Περιστερίου σε συνεδρίασή του στις 23/01/2018, μετά από διεξοδική συζήτηση, ομόφωνα κατέληξε στο παρακάτω ψήφισμα ενάντια στην κατασκευή πολυκαταστήματος στην Ακαδημία Πλάτωνος ενώ ζητά και συνάντηση με τον αρμόδιο υπουργό.

 • Academy Gardens - Να βγαίνουμε έξω, ΟΧΙ να μπαίνουμε μέσα

  Μπορεί ο καθένας μας να έχει άλλες προτεραιότητες για το τι θεωρεί σημαντικό και είναι αυτονόητο ότι τα προβλήματα της καθημερινής επιβίωσης μπαίνουν σε πρώτη μοίρα σ' αυτούς τους δύσκολους καιρούς. Δεν μπορεί όμως να μην μας νοιάζει και το πως εξελίσσεται η γειτονιά μας, η περιοχή μας.

 • Υπέγραψε ο Σταθάκης το Π.Δ. που ανοίγει τον δρόμο για την κατασκευή του Mall στην Ακαδημία Πλάτωνος

  Δελτίο Τύπου του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας που εξεδόθη σήμερα 8 Ιανουαρίου, γνωστοποιεί ότι ο αρμόδιος υπουργός κ. Σταθάκης υπέγραψε το Προεδρικό Διάταγμα με το οποίο καθορίζονται οι όροι δόμησης τεσσάρων οικοδομικών τετραγώνων στην ευρύτερη περιοχή της Ακαδημίας Πλάτωνος, ανοίγοντας έτσι διάπλατα τον δρόμο για την κατασκευή του Εμπορικού Κέντρου της Artume.

 • Ένα πείραμα για να αποκτήσουν πάλι ζωή ερειπωμένα κτίρια της Αθήνας

  Ένα «πείραμα» που θα δώσει ζωή στα ερειπωμένα κτίρια του κέντρου της Αθήνας μέσα από την αξιοποίησή τους για εμπορική χρήση από μικρομεσαίες λιανεμπορικές επιχειρήσεις έχει ξεκινήσει ήδη με πρωτοβουλία του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών (ΕΣΑ) σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής και το Δήμο Αθηναίων.

 • Αποσφραγίστηκε το πρατήριο καυσίμων στην Σεπολίων και Ξανθίππης

  Με δύο διαδοχικές αποφάσεις του ο προϊστάμενος του τεχνικού τμήματος της Διεύθυνσης Μεταφορών του Κεντρικού Τομέα Αθηνών έδωσε το πράσινο φως για την επαναλειτουργία του πρατηρίου καυσίμων, που βρίσκεται στην Σεπολίων γωνία με Ξανθίππης.

 • Οργανώνονται οι αντιδράσεις για το Mall στην Ακαδημία Πλάτωνος

  Το «Ανοιχτό συντονιστικό αγώνα ενάντια στο Mall και υπέρ της αναβάθμισης των γειτονιών μας» έξεδωσε νέα ανακοίνωση σχετικά με την ανέγερση του μεγάλου εμπορικού κέντρου στην Κηφισού στην περιοχή της Ακαδημίας Πλάτωνος.

 • Το δημοτικό συμβούλιο μείωσε 10% τα τέλη κατάληψης κοινόχρηστων χώρων - Οι συντελεστές στα Σεπόλια

  Με απόφασή του στις 9/11 το Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας αποφάσισε ομόφωνα την μείωση των συντελεστών τελών κοινοχρήστων χώρων κατά 10%.

 • Οι απειλές της Artume για την «μη» κατασκευή του εμπορικού κέντρου, οι δηλώσεις Σταθάκη και η στάση της κυβέρνησης

  Με δύο δημοσιεύματα τις τελευταίες μέρες, προσπαθεί η πλευρά όσων αντιτίθενται στην κατασκευή του εμπορικού κέντρου στην Ακαδημία Πλάτωνος, «να βάλει τα πράγματα στην θέση τους».

 • Μπαίνει τάξη στις λαϊκές αγορές;

  Προσπάθεια να βάλει τάξη σε έναν κατ' εξοχήν ανοργάνωτο και αρρύθμιστο χώρο, αυτόν των λαϊκών αγορών, επιχειρεί η κυβέρνηση με το νομοσχέδιο για το υπαίθριο εμπόριο που έφερε στη Βουλή το υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης.

 • Η Plegmanet στα Σεπόλια στόχος κινητοποιήσεων ενάντια σε αντεργατικές απολύσεις

  H Plegmanet είναι μια εταιρία παροχής τηλεπικοινωνιακών λύσεων (τηλεφωνικό κέντρο) η οποία εδρεύει στα Σεπόλια από το 2010.

 • Στα Σεπόλια πίνουμε πολλούς καφέδες

  Τα μόνα μαγαζιά που φαίνεται να ανθούν στην γειτονιά μας, έχω την εντύπωση ότι είναι οι καφετέριες και μάλιστα όχι οι κλασσικές καφετέριες, αλλά αυτά τα μικρομάγαζα γρήγορου καφέ, είτε ανήκουν σε αλυσίδες είτε λειτουργούν αυτόνομα.

 • Με ένα κλικ μπορείτε να δείτε την άδεια οποιουδήποτε καταστήματος στον Δήμο Αθηναίων

  Μέσα από την επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου Αθηναίων μπορείτε να δείτε την άδεια λειτουργίας όποιου καταστήματος βρίσκεται μέσα στα όρια του του Δήμου αλλά και το ιστορικό του καταστήματος, όπως τις προηγούμενες άδειες λειτουργίας.

 • Ρεκόρ ελέγχων το α εξάμηνο 2017 από την Δημοτική Αστυνομία σε καταστήματα

  Ο δήμος Αθηναίων εντείνει τους ελέγχους για την παράνομη κατάληψη δημοσίου χώρου, την εφαρμογή του κανονισμού καθαριότητας και την ηχορύπανση, καθώς κατά το πρώτο εξάμηνο του 2017 η Δημοτική Αστυνομία της Αθήνας διενήργησε 3.314 ελέγχους.

 • Στο «μάτι» της δημοτικής αστυνομίας οι «παράνομοι» στις λαϊκές αγορές

  Μικτά κλιμάκια του Συντονιστικού Κέντρου Αντιμετώπισης Παραεμπορίου (ΣΥ.Κ.Α.Π.) και της Δημοτικής Αστυνομίας του δήμου Αθηναίων πραγματοποίησαν πάνω από 600 ελέγχους το τελευταίο δίμηνο στην Αθήνα, στα πλαίσια εφαρμογής του στρατηγικού σχεδίου 2017 για την πάταξη του παραεμπορίου.

 • Δημοτικό Συμβούλιο Περιστερίου: Λέει όχι σε Mall στην Ακαδημία Πλάτωνος

  Με απόφασή του το Δημοτικό Συμβούλιο Περιστερίου τάσσεται με κατηγορηματικό τρόπο κατά της ανέγερσης του Εμπορικού Κέντρου «Academy Gardens» στο Κηφισό, στη θέση του πρώην εργοστασίου Μουζάκη.

Σάββατο, 27 Φεβρουαρίου 2021 19:36

Κυριακή, 07 Φεβρουαρίου 2021 23:08

Παρασκευή, 30 Απριλίου 2021 14:22

Τρίτη, 10 Νοεμβρίου 2020 22:11

Δευτέρα, 19 Οκτωβρίου 2020 23:36