Ε Π Ι Λ Ο Γ Ε Σ

Το κέντρο διασκεδάσεως «Ροσινιόλ» μέσα από τις εφημερίδες της εποχής του

29-01-2019 ΙΣΤΟΡΙΑ

Επιχειρούμε ένα μικρό χρονικό της ιστορίας του κέντρου διασκεδάσεως Ροσινιόλ, που βρίσκονταν στο τέρμα της Δυρραχίου, μέσα από δημοσιεύσεις, διαφημίσεις...

Τα βουστάσια των Σεπολίων στο πέρασμα του χρόνου

21-04-2020 ΙΣΤΟΡΙΑ

«Ξεφυλλίζοντας» πάλι παλιές εφημερίδες, βρήκα μερικές δημοσιεύσεις σε διαφορετικές χρονικές στιγμές που αφορούν στα περίφημα βουστάσια των Σεπολίων.

Έργο υπογειοποίησης σιδηροδρομικών γραμμών στα Σεπόλια - Φωτογραφίες 4 Οκτωβρίου

04-10-2020 ΣΗΜΕΡΑ

Προχώρησαν αρκετά οι εργασίες, από τότε που είχαμε τελευταία φορά δημοσιεύσει φωτογραφίες στις 2/5/20, από το έργο της υπογειοποίησης των...

Και πάλι για το εκκλησάκι της Αγίας Παρασκευής στα Σεπόλια - Απάντηση σε ερωτήματα - Πως φτιάχτηκε και ποιοί το συντηρούν;

01-10-2020 ΙΣΤΟΡΙΑ

Στην προηγούμενη αναφορά μας σε αυτόν τον θαυμάσιο χώρο που βρίσκεται στην γειτονιά μας, το εκκλησάκι της Αγίας Παρασκευής με...

ΑΜΟΡΕ - κινηματογραφικές αναμνήσεις στα Σεπόλια - [ενημερωμένο με τις μαρτυρίες κατοίκων]

15-10-2020 ΙΣΤΟΡΙΑ

Διάβαζα πριν μερικές μέρες ένα αρθράκι που είχα γράψει παλαιότερα για τον θρυλικό κινηματογράφο των Σεπολίων ΑΜΟΡΕ και διαπίστωσα κάποιες...

Σεπόλια - ιστορίες από στόμα σε στόμα

20-10-2020 ΙΣΤΟΡΙΑ

Αυτό το άρθρο προσπαθεί να συγκεντρώσει αναμνήσεις και ιστορίες από τους παλιούς σεπολιώτες, όσους γράφουν στο facebook τουλάχιστον. Γιατί αυτά...

Σε ποιόν θα κόψει κλήση η δημοτική αστυνομία γι αυτό το πεζοδρόμιο;

02-10-2020 ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ

Πολύ καλά κάνει η δημοτική αστυνομία και κόβει κλήση σε όποιον παρκάρει σε πεζοδρόμιο. Αλλά γι αυτό το πεζοδρόμιο σε...

Στην επικαιρότητα οι προτάσεις μαθητών του 53ου ΓΕΛ για την αξιοποίηση των ΒΟΤΡΥΣ και ΚΟΡΟΠΟΥΛΗ

05-10-2020 ΣΗΜΕΡΑ

Στις 26 Ιουνίου του 2018 είχαμε αναδημοσιεύσει, συνοδεία ενός σύντομου εισαγωγικού σημειώματος, ένα ρεπορτάζ του Αθήνα 9.84, που είχε σαν...

Επιμελητήριο Εικαστικών Τεχνών και «Αναγέννηση» πάνε μαζί για το ΒΟΤΡΥΣ στα Σεπόλια

10-10-2020 ΣΗΜΕΡΑ

Με κοινό Δελτίο Τύπου το Επιμελητήριο Εικαστικών Τεχνών και ο εκπολιτιστικός εξωραϊστικός σύλλογος Σεπολίων «Η ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ» προτείνουν και διεκδικούν την...

ΧΟΛΥΓΟΥΝΤ - κινηματογραφικές αναμνήσεις στα Σεπόλια

16-10-2020 ΙΣΤΟΡΙΑ

Κινηματογράφος, κρατημένος κι αυτός στην μνήμη των κατοίκων των Σεπολίων, βρίσκονταν στην καρδιά της γειτονιάς, στην οδό Δυρραχίου. Δεν είχε...

Το πρόβλημα με τα υπόγεια νερά που υπάρχουν κάτω από τα θεμέλια της πολυκατοικίας στην Ρόδου 118 στα Σεπόλια και που μια αντλία τα στέλνει στο δρόμο για να σχηματίσουν ρυάκι είναι πολύ παλιό και γνωστό σε όλους τους Σεπολιώτες που μένουν εκεί κοντά ή όσους περνούν τακτικά από εκείνο το σημείο.

rodou118 1

Ο κίνδυνος να γλυστρίσει κάποιος που περνάει από κει είναι υπαρκτός αλλά και οι μοτοσυκλέτες κινδυνεύουν αν δεν είναι προσεχτικοί οι οδηγοί τους, ιδιαίτερα τον χειμώνα.

Οι συζητήσεις, οι γκρίνιες και οι διαμαρτυρίες για το θέμα αυτό είναι πολλές. Άλλοι θεωρούν ότι φταίει ο εργολάβος που κατασκεύασε την οικοδομή, άλλοι ότι φταίνε οι ιδιοκτήτες των διαμερισμάτων και άλλοι ότι φταίνε ο Δήμος και η Περιφέρεια.

Διαβάσαμε πρόσφατα μια ανακοίνωση του Εκπολιτιστικού Εξωραϊστικού Συλλόγου Αναγέννηση που μάλλον βάζει μια τάξη στα πράγματα.

Η ανακοίνωση:

rodou118 anagennisi

Αγαπητοί Σεπολιώτες και Σεπολιώτισσες,

Όσοι κατοικούμε κοντά στην οδό Ρόδου αλλά και οι διερχόμενοι από την διασταύρωση Ρόδου και Αυλώνος, αντιμετωπίζουμε τον κίνδυνο να γλιστρίσουμε από την συνεχή ροή των υπόγειων νερών που εξέρχονται από την πολυκατοικία της Ρόδου 118.

Η Διοίκηση του Συλλόγου κάλεσε τους κατοίκους και διερχόμενους να υπογράψουν κείμενο προς τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αθηναίων κο Λαμπρακάκη Επαμεινώνδα με το οποίο ζητούσαμε να εντάξει το θέμα της συνεχούς ροής των υπόγειων νερών από την οδό Ρόδου 118 στην Ημερήσια Διάταξη του Δημοτικού Συμβουλίου (Α.Π. 172274/13-6-2017) για συζήτηση και λήψη απόφασης.

Τέσσερις μήνες μετά την κατάθεση υπογραφών δεν το θέσανε στις μέχρι τώρα Ημερήσιες Διατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου.

rodoy118 2

Αγαπητοί Σεπολιώτες,

Οι ιδιοκτήτες των Διαμερισμάτων της οδού Ρόδου 118 δεν έχουν καμιά υποχρέωση για μελέτη και κατασκευή αγωγού ομβρίων υδάτων. Η ευθύνη ανήκει στην Περιφέρεια Αττικής και στον Δήμο Αθηναίων όταν οι οδοί χαρακτηρίζονται Δημοτικοί όπως η οδός Ρόδου του Δήμου Αθηναίων.

Η αρμόδια Διεύθυνση του Δήμου Αθηναίων δήλωνε αναρμόδια και παρέπεμπε τους ιδιοκτήτες της πολυκατοικίας Ρόδου 118 στην ΕΥΔΑΠ και στο ΥΠΕΧΩΔΕ (έγγραφα με αρ. πρωτοκόλλου 22916/16-10-2013 και 081727/26-6-2014 της Διεύθυνσης Οδοποιΐας του Δήμου Αθηναίων).

Η παρέμβαση του Συλόγου μας προς την Περιφέρεια ξεκαθάρισε το πρόβλημα. Για την μελέτη και την κατασκευή αγωγή ομβρίων της οδού Ρόδου από την οδό Κωνσταντινουπόλεως μέχρι την Δυρραχίου είναι υπεύθυνος και αρμόδιος ο Δήμος Αθηναίων. Το Διοικητικό Συμβούλιο της Αναγέννησης προχώρησε σε παράσταση στην Διεύθυνση οδοποιϊας για να ζητήσει την μελέτη και κατασκευή του αγωγού ομβρίων.

Ο υπεύθυνος τμηματάρχης της Διεύθυνσης Οδοποιΐας μας ενημέρωσε ότι για να ολοκληρωθεί η μελέτη και η κατασκευή του έργου (και αφού χρηματοδοτηθεί) θα περάσουν τουλάχιστον δύο χρόνια. Όπως καταλαβαίνετε δεν έχουμε τελειώσει ακόμα.

Γι' αυτό ζητάμε από τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου και τον Δήμαρχο κο Καμίνη Γεώργιο που έχει την ευθύνη για τα θέματα της Ημερήσιας Διάταξης να θέσουν το αίτημά μας φια συζήτηση σε επόμενη συνεδρίαση του του Δημοτικού Συμβουλίου. Να παρθεί απόφαση για χρηματοδότηση της μελέτης και κατασκευής του αγωγού ομβρίων της οδού Ρόδου από την οδό Κωνσταντινουπόλεως μέχρι την οδό Δυρραχίου.

Τα υπόγεια νερά είναι καθαρά και ο Δήμος Αθηναίων (Δημοτικό Συμβούλιο και αρμόδιες Διευθύνσεις) θα πρέπει να εξετάσουν και την αξιοποίηση των υδάτων αυτών για πότισμα και πλύσιμο των πεζοδρομίων και δρόμων.

Μέχρι να κατασκευαστεί ο αγωγός ομβρίων ζητάμε να πλένονται κατά διαστήματα από την Διεύθυνση Καθαριότητας του Δήμου Αθηναίων τα σημεία ολισθηρότητας προς αποφυγή ατυχημάτων.

Έγινε ένα πρώτο βήμα. Δεν θα σταματήσουμε αν δεν λυθεί το πρόβλημα. Καλούμε τους κατοίκους των Σεπολίων να δυναμώσουν τον σύλλογό μας με την συμμετοχή τους.

Rodou118 3

data-matched-content-rows-num="4,2" data-matched-content-columns-num="1,2" data-matched-content-ui-type="image_stacked"